הוראת השעה בנושא גילוי מרצון
הוראת השעה בנושא גילוי מרצון מאפשרת גם לפנות במסלול מקוצר לגילוי מרצון וזאת כאשר סך ההון שנכלל בבקשה אינו עולה על סך שני מיליון שקלים וההכנסה אשר חייבת מגילוי אינה עולה על חצי מיליון שקלים. הוראת השעה בנושא גילוי מרצון מאפשרת להגיש דוחות מס לגורם המוסמך, כאר במקרים הרלבנטיים הוא זה אשר יעביר את הבקשה עם דוחות המס לפקיד השומה, כדי לשלם את סכום המס אשר נגזר מדוחות המס.
מה טומנת בחובה הוראת השעה בנושא גילוי מרצון?
גם לאחר שהושקע באמצעות רשות המיסים מאמץ רב בכתיבו של הנוהל החדש ועל אף שמדובר בנוהל הרבה יותר מפורט מן הנוהל המקורי, עדיין קיימים הן בתוך הוראת השעה בנושא גילוי מרצון והן בתוך הנוהל החדש חוסר ודאות וסימני שאלה אשר מעוררים ספקות לגבי היישום של שניהם גם יחד.
התנהלותם האיטית של רשות המיסים בגילוי מרצון בתוך הוראת השעה בנושא גילוי מרצון ולפי הנוהל המקורי והמורכבות של הנוהל הזה נראה כי הפרק הזמן הקצוב לניהול ההליך השומתי אינו מספיק כדי לסיים את ההליך השומתי מול פקיד השומה. פועל יוצא, במקרים רבים עשויה הפנייה האנונימית לאבד מן החשיבות שלה, אן להיגמר בכך שתמשכו את הבקשה בחזרה, על מנת לא למסור את פרטיכם המזהים.
למרות שהמסלול המקוצר עשוי לקצר את הליך הגילוי מרצון, במקרים של חשבונות בנק ונכסים בסכומים קטנים יחסית, עולה השאלה – איך ניתן לדעת כמה הכנסה החייבת במקרה שלא ברור אם ההון הראשוני חייב במס בישראל או פטור? לכן רצוי לבחון שימוש במסלול המקוצר רק כאשר אתם משוכנעים בוודאות סכום ההון וסכום ההכנסה החייבת. עולה השאלה – אם הנוהל המקוצר אינו חל על דיווח על הכנסות שכירות מנכס ששוויו עולה על שני מיליון ₪?