כל הצעדים בהליך הקמת חברה
הנושא של הקמת חברה רלוונטי עבור כל איש עסקים, שותפים או עובד עצמאי כמעט בכל תחום עסקי שקיים כיום. במידה ובעל העסק מקבל נתונים חשבונאים על כך שמשתלם לו כי העסק ייחשב כחברה ולא כעוסק מורשה, הרי שיש להתחיל בהליך של הקמת חברה ולהיערך לכך על כל המשתמע מכך כמובן.
בראש ובראשונה, נקדים ונאמר כי על מנת להתחיל בהליכי הקמת חברה יש להכיר את החוק בצורה טובה ביותר, את הדינים ואת ההוראות הרלוונטיות. מבחינת יתרונות, הקמת חברה מאפשרת לבעלים להפריד בין הנושים לבין בעלי המניות. לאחר ההקמה מקבלת החברה אישיות משפטית נפרדת לחלוטין. וזה עדיף לבעלי החברה כמובן. הנושים אינם יכולים לתבוע את הבעלים באופן אישי והם לא מקבלים גישה לנכסיהם. בנוסף, החברה מספקת הטבות מיסוי אשר עשויות להגיע לסכומים גבוהים במיוחד.
מי רשאי להקים חברה בישראל?
כל אדם רשאי להקים ולייסד חברה. חוק החברות הוא זה המפקח על הנושא של הקמת חברה והוא קובע כי כל עוד המטרות הן מוסריות ואינן נוגדות את החוק – הקמת החברה היא אינטרס ציבורי, כלכלי ולאומי. יתרה על כך, חברה יכולה להתנהל גם עם בעל מניות אחד בלבד.
הגשת בקשה לרשם החברות
על מנת להקים חברה יש להגיש בקשה לרשם החברות. חשוב למלא את כל הפרטים כהלכה על מנת למנוע עיכובים וניתן להתייעץ עם עורך דין לפני שעושים זאת. אל בקשה לרישום חברה יש לצרף מסמכים כמו תקנון החברה, הצהרה של בעלי המניות והצהרה של הדירקטורים על כוונתם לשמש בתפקיד הזה בחברה שתקום. הטפסים צריכים להכיל את שמו של החותם, מספר תעודת הזהות שלו וחתימתו.
תשלום אגרה ותחילת פעילות
בעת הקמת חברה נדרשים הבעלים לשלם אגרת רישום. בהמשך בודק רשם החברות האם החברה עומדת בדרישות הקבועות בחוק ולאחר הרישום נותן לחברה מספר המצויין בתעודת ההתאגדות שלה. החברה יכולה לפעול להשגת רווחים על פי שיקולים עסקיים, אלא אם כן הוקמה בתור חברה ציבורית והתקנון שלה אוסר חלוקת רווחים לבעלי המניות.