נראה כי כיום פירוקן של חברות זה בהחלט חלק מהליך יום יומי אשר קורה במשק הישראלי והעולמי, וכל מי שיש לו חברה צריך לדעת שפירוק חברה זה לא עניין של רצון על פי רוב. כלומר, כמובן שיש מקרים רבים אשר מן הסתם בהם פירוק חברות נעשה מתוך החלטה של בעלי השליטה בחברה, אך גם במידה שבה רוצים לסגור את החברה ולא לנהל אותה יותר, יש לעשות זאת על ידי הליך מסודר וברור, ועל פי כל מה שהחוק במדינת ישראל דורש מבעלי החברה לפעול הלכה למעשה.
כיצד ניתן לפרק חברות בצורה נכונה
הדבר הראשון אשר ללא כל צל של ספק צריך לעשות אם רוצים לבצע פירוק חברות מרצון, זה להגיע להסכמה בין כל מחזיקי השליטה. אי אפשר לפרק חברה אם רק חלק מן השותפים מעוניינים בכך, ואם אותו חלק הוא אינו הרוב. זו היא הסיבה לכך שפעמים רבות חלק מן השותפים בחברה מעדיפים למכור את המניות שלהם לשותפים האחרים, וכך גם אפשר למנוע או לדחות את פירוק החברה בסופו של דבר.
נעזרים במי שמבין בתחום של פירוק חברות
יש לציין כי פירוק חברות זה לא עניין פשוט כלל, וככל שיש יותר לקוחות ושותפים בחברה הפירוק שלה הוא גם יותר ויותר מורכב. לכן כדי לבצע פירוק חברות עדיף לפנות אל המומחים בתחום, כיוון שהמומחים יכולים לסייע גם בכל הניירת וגם בכל ההסברים הדרושים כדי לבצע פירוק חברות בדיוק כמו שצריך ועל פי החוק.
פירוק חיצוני של חברה
פעמים רבות קורה שצריך לפרק חברה לא בגלל שבעלי החברה רוצים בכך אלא כיון שהם נכנסו לחובות שלא מאפשרים להם להמשיך ולתפקד בתור בעלי החברה. במקרים כאלה בדרך כלל בית המשפט לוקח עליו את האחריות ואת ניהול פירוק החברה, ואין ספק שמבקרים כאלה מדובר על הליך שהוא לרוב פחות נעים והרבה יותר מורכב מבחינות רבות. בכל מקרה יש לבצע את הליך הפירוק בדיוק על פי ההנחיות ועל פי החוקים שכתובים ומפורסמים בנושא.