דיני המסחר נובעים מתוך פקודות מרכזיות כמו חוק הבוררות, פקודת השטרות המנדטורית ופקודת פשיטת הרגל ולכן הם כוללים גם סוגי הליכים שלא מהווים הליכים שיפוטיים. מכאן ששירותי עורך דין מסחרי יכולים להתאים גם ללקוחות פרטיים וגם לתאגידים. אפשר להתייעץ עם עורך הדין לגבי בוררות, גישור ופישור ולשמוע ממנו על דרכים ליישב סכסוכים עסקיים שלא בבית המשפט ולא על פי הדין.
ההבדל בין שירותי עורך דין מסחרי ללקוחות פרטיים ותאגידים תלוי באופי המקרה ובנסיבות התיק. באופן עקרוני, משרדים שמתמחים בדיני מסחר מציעים שירותים בתחומים של מכרזים, מחשוב וטכנולוגיות מידע וכמובן חוזים והסכמים. אלו שירותים שמתאים ללקוחות פרטיים ותאגידים כאחד, בהתאם להיקף ואופי הפעילות שלהם.
עוד מציעים משרדי עורכי דין שירותים בנושאים של ייצוג חברות, רכישות ומיזוגים. אלו דווקא שירותים שמיועדים מטבע הדברים לתאגידים ולחברות גדולות, בעוד לקוחות פרטיים יעדיפו לפנות לנציגי המשרד בשירותים של עסקאות בינלאומיות, ליטיגציה ובחלק מהמקרים גם פעילות מול הרגולטור.
איך בוחרים עורך דין מסחרי?
בחירת עורך דין מסחרי צריכה להתבצע בראש ובראשונה לפי תחומי ההתמחות. הלקוח חייב לבדוק האם עורך הדין מסוגל להציע לו את השירות הרלוונטי, ובמידת הצורך גם לפגוש אותו לפני שהוא מקבל החלטה. רצוי לתת עדיפות לעורך דין עם התמחות רלוונטית ולא להתפתות להשתמש בשירותי משרד גדול לצורך התנהלות משפטית קטנה בלבד, ולהיפך.
בחירת עורך דין מסחרי מתבצעת גם לפי שיקולים אובייקטיביים של הסמכה, התמחות, הכשרה וניסיון. עורך דין מנוסה יכול לעמוד לרשות הלקוח מהרגע הראשון ולהמליץ לו כיצד לפעול. התפקיד של עורך הדין הוא לזהות את התקינה הרלוונטית בדיני המסחר, ולבדוק אילו מהחוקים משרתים את הלקוח.